بازسازى غضروف هاى آسيب ديده با اسيد آمينه ليزين

 

آسيب هاى ورزشى به مفاصل در ورزشكاران بسيار رايج است و براى جبران صدمه وارده و بر گشت به وضعيت سلامت قبلى تغذيه مناسب از اهميت خاصى برخوردار است.

مواد غذایی حاوی لیزین

اسيد آمينه ليزين نقش مهمي را در اين خصوص ايفا ميكند.

ليزين اسيدآمينه ضروري است به اين معنا كه بدن قادر به ساخت آن نيست و از طريق مصرف موادغذايى دريافت مي گردد.

اسيد آمينه ها كه ساختار پروتئين ها مي باشند به دو گروه ضروري و غير ضروري تقسيم مي شوند.

اين اسيد آمينه در جذب كلسيم و  همچنين در كلاژن سازي(کلاژن پروتئینی است که در تمام بدن وجود دارد و در واقع ترکیب اصلی سازنده ی غضروف،عضلات،استخوان ها،پوست و تاندون ها محسوب می شود) نقش دارد و از اين طريق در بهبود و ترميم بافتهاى آسيب ديده نقش ايفا مى كند.

ميوه هاي خشك ،حبوبات ، سويا ، پنير ، تخم مرغ ، گوشت، مرغ ، بوقلمون، آجيل ، ژلاتين ، مخمر آبجو، ماهي و روغن ماهي،همچنين سير، صدف، مركبات،سبزيجات نارنجي و قرمز، چاي سفيد، انواع توت ها و تمشك در كلاژن سازي در بدن دخالت دارند.

 چيترا ايران پور
مشاور تغذيه و رژيم درماني

 

با ما در ارتباط باشید

 

دیدگاهتان را بنویسید